ÇERKEZ ÇORBASI
Çorbaların en lezzetlisi tabikide etli olanı.Daha önce bu çorbayı denemediyseniz acele edin tadına bayılacaksınız.
MALZEMELER:
500 gram kuzu kuşbaşı(koyun etiyle de olur)
3 tane taze mısır
yarım kilogram taze yeşil fasulye
2 tane kuru soğan
4 yemek kaşığı margarin
2 tane kırmızı acı biber
tuz
NASIL PİŞİRİLİR ?
Etleri üzerini kapatacak kadar su ile haşlayalım.Haşlanan etlerin üzerine tanelerine ayrılmış mısırları, yaklaşık 2cm kadar doğranmış fasulyeyi ekleyelim.Çorba kıvamına gelmesi için 1,5 su bardağı sıcak su ilave edelim.Tuzunu da ekleyerek pişmeye bırakalım.
Çorbamız pişerken bir tavaya yağı koyalım yağ eridiğinde ince ince kıyılmış soğanları ekleyerek pembeleşinceye kadar kavuralım.Kırmızı toz biber ekleyip sosumuzun altını kapatalım.
Mısırlar ve fasulye yumuşayıp yenecek hale geldiğinde pişmiş demektir.Sosu ekleyerek servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUNN !
0 Yorumlar