BÖREK ÇORBASI - BİRBİRİNDEN LEZZETLİ TARİFLER

BÖREK ÇORBASI

BÖREK ÇORBASI

Şimdiye kadar yaptığınız tüm çorbaları unutun tarif defterlerinize çok yakışacak börek çorbasını hemen deneyin.

 Börek ÇORBASI salçalı ile ilgili görsel sonucu

                                      MALZEMELER:

                                                           250 gram kıyma
                                                           1 su bardağı nohut
                                                           500 gram kemikli et
                                                           2 su bardağı süzme yoğurt
                                                           2 su bardağı un
                                                           1 tane yumurta
                                                           1 tane soğan
                                                           1 tatlı kaşığı salça
                                                           2 yemek kaşığı tereyağ
                                                           yarım çay kaşığı nane
                                                           1 çay kaşığı karabiber
                                                           1 çay kaşığı tuz

                                    NASIL PİŞİRİLİR?

Nohutu akşamdan ıslatıyoruz.Soğanı yemeklik olarak doğrayıp 1 yemek kaşığı tereyağında kıymayı da ekleyerek kızarıncaya kadar kavuruyoruz.Bir kapta un ve tuzu karıştırıp  kavrulmuş kıymayı ekliyoruz su ekleyerek hamurun kıvamını sertleştiriyoruz.Hamuru merdane ile açıyoruz ancak çok ince olmamasına dikkat edin.Üçgen olarak katladığımızda nohut büyüklüğünde olacak şekilde hamurumuzu kare kare kesiyoruz.Tepsiye alıyoruz.

Yaklaşık olarak 6-6,5 saat kurumaya bırakıyoruz.Islattığımız nohuta eti ilave ederek pişiriyoruz.Kestiğimiz hamurlarıda ekleyerek 12 dakika kadar kaynatıyoruz.

Başka bir kabın içine yoğurdu 1 bardak su ve tuz ile çırpıyoruz.3 dakika kaynattıktan sonra pişmiş olan çorbaya ekliyoruz.Az yağda salça ve naneyi azcık kavuruyoruz.Çorbamızın üstüne karabiber ile gezdiriyoruz . Servise hazır.
AFİYET OLSUN !

Yorum Gönder

0 Yorumlar