KOLAY İŞKEMBE ÇORBASI - BİRBİRİNDEN LEZZETLİ TARİFLER

KOLAY İŞKEMBE ÇORBASI

KOLAY İŞKEMBE ÇORBASI (8 KİŞİLİK)

Kış günlerinin vazgeçilmez yemeği olan işkembe çorbasını en pratik haliyle deneyin :)
Terbiyeli İşkembe Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır? (Videolu - Sesli ...


MALZEMELER :

3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
2 tane(diş) sarımsak
yarım çay bardağı kadar sirke
1 su bardağı et suyu
tuz
su
pul biber


NASIL PİŞİRİLİR ?

Bir tencerede yağı eritip unu ekleyip kavuruyoruz.Çırpma teli ile 3 dk sürekli çırpıp kavuruyoruz.
Üzerine soğuk su ve et suyunu ilave ediyoruz.Daha sonra sıcak suyu ekleyip karıştırarak kaynatıyoruz.Kıvama gelince tuz sirke ve dövülmüş sarımsağı ekliyoruz.Bir taşım daha kaynatıyoruz.İsterseniz üzerine pul biber ekleyerek servis edebilirsiniz.(İsteğe göre içine haşlanmış işkembe konulabilir)

AFİYET OLSUN !


Yorum Gönder

0 Yorumlar