MENGEN PİLAVI(6 KİŞİLİK)
Bolu mutfağının en meşhur lezzetlerinden mengen pilavının tadına bayılacaksınız.MALZEMELER:
2 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı tereyağ
3 su bardağı et suyu
250 gram mantar
4 dal taze soğan
2 domates
2 adet yeşil biber
bir tutam toz şeker
karabiber
tuz
NASIL PİŞİRİLİR?
Mantarları ve biberleri ince ince kıyıyoruz.Pirinci yıkayıp süzüyoruz.Bir tencerede yağı eritiyoruz.Önce mantarları sonra biberleri kavuruyoruz.Taze soğanı ve pirinci ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.Domatesleri soyup küp küp doğruyoruz.Tencereye ekleyip onları da kavuruyoruz.
Et suyunu toz şekeri karabiberi ve tuzu ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN !
0 Yorumlar