İRMİK HELVASI
İrmik helvası özellikle dini günlerde dağıtılan 7 den 70 e herkesin sevdiği bir tatlıdır.MALZEMELER :
500 gram irmik
yarım litre süt
1 fincan çam fıstığı
5 yemek kaşığı margarin
500 gram toz şeker
NASIL PİŞİRİLİR ?
Kalın bir tencerede margarini eritiyoruz.fıstık ve irmiği ekleyip pembeleşinceye kadar ağır ateşte karıştırarak kavuruyoruz.Kavrulunca yarım litre soğuk sütü irmiğe döküyoruz.Ateşi iyice kısıp karıştırıyoruz.Şekeri de ilave edip dibi tutmaması için 15 dakika daha karıştırıyoruz.Daha sonra tencerenin kapağını kapatıyoruz.Ocağı söndürüp irmiği dinlendiriyoruz.Dinlendikten sonra dondurmayla servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN !
0 Yorumlar