FIRINDA TAVUK
Tavuğun lezzeti fırınla buluşunca lezzetine doyum olmuyor.Beyaz et sevenler bu tarifi mutlaka denemeli. :)
MALZEMELER:
8 parça tavuk eti
1 adet soğan
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı limon suyu
3 yemek kaşığı sirke
3 adet defne yaprağı
sıvı yağ
ketçap
kekik
karabiber
tuz
NASIL PİŞİRİLİR ?
Tavukları ısıya dayanıklı bir kaba diziyoruz.Bir tencerede sıvıyağ ve kıyılmış soğanı sarımsak ,sirke limon,tuz ,karabiber,kekik,defne yaprağı,pul biber ve ketçap ile 1,5 su bardağı su ekleyerek kaynatıyoruz.
Karışımı tavukların üzerine gezdirip alüminyum folyo ile kapatıyoruz.Orta derece fırında 1 saat pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN !
0 Yorumlar